Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English

Träna svenska


För information om Träna svenska-aktiviteter och läxhjälp på biblioteken se Evenemang 
Dessa aktiviteter är en del av projektet Human Library. Intresserad av att veta mer? Läs mer om projektet här:

Om Human Library

Sigtuna kommuns bibliotek har fått bidrag av Länsstyrelsen Stockholm för projektet Human Library, som pågår 1 augusti 2017- 31 juli 2018 och genomförs i samarbete med ideella föreningar och privatpersoner. Syftet med projektet är att öka det sociala stödet för asylsökande och nyanlända i alla åldrar samt etablera nätverk som hjälper dem att komma i kontakt med föreningslivet/civilsamhället och förhoppningsvis arbetsgivare.

Målgrupperna för projektet är asylsökande och nyanlända men det förutsätter att de etablerade grupperna i samhället involveras i allt större utsträckning. Under våren 2017 har Kultur- och fritidsförvaltningen bedrivit ett interkulturellt pilotprojekt med statligt bidrag, där över 20 volontärer har träffat över 40 nyanlända ungdomar och ca 150 vuxna har fått hjälp med språket och samhällsinformation, genom t.ex. träna svenska-tillfällen, läxhjälp, lättläst bokcirkel etc.

Med Human Library vill Sigtuna kommuns bibliotek ta ett ytterligare steg närmare målet: att motarbeta isolering, utanförskap och öka kontaktytorna för samtal och gemenskap.

För mer information och frågor om projektet kontakta:

Rita Olovson, bibliotekspedagog/projektledare för Human Library, tel. 08-591 265 97, e-post: rita.olovson@sigtuna.se

 


 

Welcome Word Cloud

 

 

KONTAKTA OSS BESÖK OSS GENVÄGAR
Kontakta personal
Kontakta biblioteken
Öppettider
Karta
Mina lån
Mina reservationer


Vi finns även på:

Facebook Instagram