Läsecirklar

Läsecirklar

På biblioteken har vi läsecirklar för vuxna, unga och barn. Läs mer nedan. För information om datum för läsecirkelsträffarna se bibliotekets kalender

Läsecirklar

Läsecirkel för vuxna

Vi träffas och diskuterar böcker på torsdagar, vid fyra eller fem tillfällen under en termin, kl. 14-15.30 i läsesalen på Märsta bibliotek. Du är välkommen vid alla tillfällen eller bara något enstaka. 

För att se vilka datum och böcker som gäller just nu, kontakta oss på marstabibliotek@sigtuna.se eller håll utkik efter affischer.

 

Vill du starta en egen bokcirkel?

Att läsa samma bok och sedan tala om den i grupp är ett trevligt sätt att närma sig en berättelse. Man bör vara minst tre personer i gruppen och helst inte fler än åtta. Låna gärna en bokcirkelpåse av oss.

 

Vad är en bokcirkelpåse?

En bokcirkelpåse innehåller fem till sju exemplar av samma titel och tips på frågor som deltagarna kan diskutera kring. Lånetiden är sex veckor och hela kassen registreras som ett lån.

 

Hur hittar jag bokcirkelpåsar i katalogen?

Vill du se hela vårt utbud av påsar så skriver du "bokcirkelpåse" i sökfältet. Påsarna finns på Märsta bibliotek. Fråga efter den du vill ha i infodisken eller reservera i katalogen, så skickas påsen till ditt valda bibliotek.

Språk