Läs på olika språk

Det talas många olika språk i Sigtuna kommun och på biblioteken har vi böcker på många av dessa språk. Fråga personalen om du inte hittar det språk du vill läsa på. På vissa språk kan vi låna in böcker från Internationella biblioteket. Det gör att vårt utbud av språk på biblioteken kan variera med efterfrågan. Vi kan också köpa in nya böcker.

Du hittar både e-böcker och e-ljudböcker för barn och unga på flera språk i vår biblioteksapp Biblio. Mer information om hur du lånar e-böcker och laddar ner appen Biblio hittar du på https://bibliotek.sigtuna.se/web/arena/sa-lanar-du.

Utbudet kan variera mellan de olika biblioteken. Det finns flest böcker på andra språk på vårt huvudbibliotek Märsta bibliotek men det går alltid att reservera böcker från ett av våra bibliotek till ett annat.

Folksagor från världen - UR Play är en fri playtjänst från UR. Här hittar du utbildningsprogram, barnprogram, dokumentärer och föreläsningar på olika språk.

Världens Bibliotek - Läs e-böcker och e-ljudböcker på många olika språk.

Bläddra  - Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska, jiddisch och meänkieli.

Magiska skrinet - Sagor från minoritetsspråken. Här hittar du berättelser för barn från de fem nationella minoritetsspråken.

Romsk Läsambassadör Bagir Kwiek har flera filmer om bland annat högläsning och boktips.