Låna till läsplatta

På denna sida lär du dig hur du lånar e-böcker till en läsplatta.

För att läsa bibliotekets e-böcker på en läsplatta behöver du i de allra flesta fall först låna och ladda ner e-boken till en dator. Därefter för du över e-boken från datorn till läsplattan.

Olika läsplattor

Det finns många olika läsplattor att välja bland. Här listar vi de läsplattor som vi själva har testat och som det går att läsa bibliotekets e-böcker på:

  • BokeenCybook
  • OpusEnergy Sistem
  • Ereader Pro (kallas även Boyue T62)
  • Iriver Story
  • Kobo Aura och Kobo Glo
  • Letto och Letto Frontlight
  • PocketBook Touch Lux 3
  • Sony Reader T2 och T3 (kräver att du har läsprogrammet Sony Reader installerat på din dator)

Om din läsplatta inte finns med på ovanstående lista så kan vi inte garantera att du kan läsa bibliotekets e-böcker på den. Exempelvis Amazons Kindle fungerar inte med bibliotekets e-böcker.

När vi har testat läsplattorna så har vi lånat e-böcker till en dator och sedan överfört dem till läsplattan via Adobe Digital Editions. Observera att Sony Reader kräver att du använder läsprogrammet Sony Reader istället för Adobe Digital Editions.

Skapa Adobe-ID och installera läsprogram

För att kunna ladda ner e-böcker måste du första ha registrerat ett Adobe-ID. Du måste vara 13 år eller äldre för att kunna skapa ett konto hos Adobe.

Du behöver även installera läsprogrammet Adobe Digital Editions:

Ladda ner e-boken

Först lånar du e-boken till din dator. Här kan du läsa mer om hur du lånar till PC/Mac:

Därefter ska du föra över e-boken till din läsplatta. I regel öppnas Adobe Digital Editions automatiskt när du kopplar in läsplattan i datorn. Om inte, öppna Adobe Digital Editions.

Vissa läsplattor kräver att du installerar dem på datorn.

Första gången du kopplar in din läsplatta i datorn måste du registrera den i Adobe Digital Editions. Klicka på Authorize device.

Kopiera e-boken till läsplattan

För att föra över en e-bok till läsplattan klickar du på Borrower i vänsterspalten i Adobe Digital Editions. När du har gjort det ser du de e-böcker som du har lånat.

Markera den e-bok som du vill föra över till läsplattan. Håll ner vänster knapp på musen och dra e-boken till ikonen för din läsplatta. E-boken finns nu på din läsplatta.

Läs mer:

Språk