Databaser och digitala tjänster

Databaser och digitala tjänster

Läs och lyssna på böcker med Biblio

Biblio är en app som ger dig direkt tillgång till bibliotekets strömmande e-ljudböcker. Ladda ner appen på din telefon eller surfplatta, logga in med ditt lånekortsnummer och börja lyssna. Max 1 lån/vecka. 

Appen finns både för iOS och Android och finns tillgänglig att ladda hem i App Store och Google Play. Kontakta oss om du har frågor.

 

Streama film hemifrån med Cineasterna

Via filmtjänsten Cineasterna kan du nu streama film hemifrån helt gratis. Begränsningen i dagsläget är en streamad film per vecka. Det finns ingen app utan du använder dig av webbsidan direkt och kan sedan titta på film på datorn, mobilen eller paddan, casta till TV eller streama på TV:n.

Välj först Sigtuna bibliotek. Klicka sedan på filmen du vill se och logga in med ditt bibliotekskortsnummer/personnummer och fyrsiffriga pinkod. Filmen startar direkt. 

 

Världens bibliotek

Den nya webbplatsen Världens bibliotek erbjuder strömmande böcker till alla. Du behöver inte ha något bibliotekskort för att använda tjänsten. Registrera dig som användare med din e-postadress och välj ett lösenord. På Världens bibliotek hittar du strömmande e-böcker och ljudböcker på flera språk: arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska och kroatiska.

Världens bibliotek är ett samarbete mellan Det kungliga biblioteket i Danmark, Nationalbiblioteket i Norge och Kungliga biblioteket i Sverige.

 

 

Släktforskning

Riksarkivets webbtjänst - Digitala forskarsalen (tidigare SVAR) är numera gratis och kan nås hemifrån av vem som helst. Du får självklart gärna sitta på något av våra bibliotek och släktforska.

Boka dator genom Netloan

 

Bibblan svarar

Bibblan svarar är en gratis svarstjänst. Här kan du fråga vad du vill på flera olika språk. Bibblan svarar drivs av Malmö stadsbibliotek som en del av ett nationellt utvecklings- och samverkansuppdrag i partnerskap med Kungliga biblioteket.

 

 

Bläddra

Bläddra - Nu kan alla i landet läsa e-böcker för barn och vuxna på meänkieli, romani chib och samiska. Kungliga biblioteket (KB) lanserar Bläddra, som är en app med litteratur på språken

 

 

Språk